Start
Om Loppa
Reise i Loppa
Næringsliv
Lag/foreninger
Bilder
Lenker
 

LANGFJORDHAMN, SKAVNAKK OG ANDSNES

Dette er svært små steder i vestre del av Loppa hvor det er veldig få fastboende. Stedene har hurtigbåtforbindelse med de øvrige stedene i kommunen da eneste mulighet å reise er med båt.

Andsnes ligger lengst vest i Loppa kommune. Stedet har veiforbindelse (ca 7 km) med Segelvik i Kvænangen kommune, Troms fylke.

Skavnakk er et lite sted sør-vest i Loppa kommune. Stedet ligger på vestsiden av Frakfjorden, rett sør for øya Loppa. Det er få fastboende pga fraflytting i løpet av de siste 20 år, da det var 20-25 fastboende der.Om sommeren er det imidlertid langt flere mennesker i Skavnakk, da mange fraflyttede hus brukes som ferie- og fritidshus.

Langfjordhamn ligger innerst i Langfjorden i Loppa kommune. Det er ingen etablerte bedrifter på stedet. Tidligere var det både landhandel og fiskebruk, samt skole.

Naturen og forholdene er utmerket for friluftsliv av alle slag. Om du ikke klatrer i fjell finnes det også fjelltopper med vidunderlig utsikt som det er mulig å bestige uten klatring.

Isbreer finnes også. Øksfjordjøkelen er den største i området og byr kanskje på de største utfordringene. Den mindre Langfjordjøkelen er noe lettere å forsere, men du bør ha utstyr og kunnskaper i orden!

Har du båt er det gode muligheter for å slappe av med fiske og fjærecamping. Hva smaker bedre enn nytrukket fisk, tilberedt i fjæra og spist på primitivt vis?

 

MER INFORMASJON OM LANGFJORDHAMN, ANDSNES OG SKAVNAKK:

 * Bedrifter
 * Lag og foreninger
 * Bilder
 
 

 

 Logg inn
Natur & kultur  
Mat & drikke  
Overnatting  
Opplevelser  
Butikker  
STEDENE
Øksfjordbotn 
Øksfjord 
Nuvsvåg 
Bergsfjord 
Sør-Tverrfjord 
Sandland 
Loppa øy 
De andre stedene