Start
Om Loppa
Reise i Loppa
Næringsliv
Lag/foreninger
Bilder
Lenker
 

LOPPA ØY

Loppa øy har en spennende historie og rike kulturminner fra den tiden øya var et av de viktigste knutepunktene for handel langs kysten. Her er havn for fiskeflåten og hurtigbåt anløper stedet.
På øya er det en liten, vakker kirke med tre altertavler, fra 1600 og 1700 tallet, og det er ruiner etter middelalderkirken som dessverre brant under krigen.
 
Frodige Loppa kalles "den grønne øya", og er et usedvanlig vakkert sted med stupbratte fjell, fargesprakende enger av markblomster og kritthvite sandstrender. Øya byr på uforglemmelige naturopplevelser, friluftsliv, fuglesafari, men også på jakt og fiske.
 
Lopphavet er kjent for sitt rike havfiske, og i farvannet trekkes torsk, kveite og andre delikatesser. Laksefisket er godt første halvdel av sommeren, og er man heldig får man trekke garn med øyas fiskere.
 
På Loppa øy og lille Loppakalven er det jakt på liryper fra 10.september, og multebærsesongen er i slutten av juli/begynnelsen av august. Fugleinteresserte fra fjern og nær besøker Loppas unike fuglereservat. Fuglefjellet går stupbratt ned i havet, og øya har langt over hundre ulike fuglearter som lundefugler, ærfugler, ørner. ugler og ryper. Øya er også et virkelig eldorado for naturfotografer!
 
Midnattsolen er vakker her ute på Lopphavet, og været skifter brått fra sol til regn, fra tåke til kuling. Sandstranden på Loppa kan måle seg med de beste, og selv om vannet er kjølig frister et bad når solen steker. Nyoppdagede korallrev i Lopphavet og krystallklart vann kan friste hobbydykkere.

 

MER INFORMASJON OM LOPPA ØY:

 * Bedrifter
 * Lag og foreninger
 * Bilder
 * Mat og drikke
 * Overnatting
 * Opplevelser
 
 

 

 Logg inn
Natur & kultur  
Mat & drikke  
Overnatting  
Opplevelser  
Butikker  
STEDENE
Øksfjordbotn 
Øksfjord 
Nuvsvåg 
Bergsfjord 
Sør-Tverrfjord 
Sandland 
Loppa øy 
De andre stedene