Start
Om Loppa
Reise i Loppa
Næringsliv
Lag/foreninger
Bilder
Lenker
 

ØKSFJORD

Øksfjord er et tettsted og kommunesenter i Loppa kommune i Finnmark. Kommer du sørfra eller nordfra langs E6, tar du av i Langfjordbotn og begir deg inn på Rv 882. Etter ca 4 mil kommer du til Øksfjord. Da har du kjørt gjennom vill og vakker natur.

Stedet har ca 660 innbyggere. Øksfjord har daglige anløp av Hurtigruten og er anløpet som ligger mellom Skjervøy og Hammerfest. Stedet har også daglige anløp av hurtigbåt som binder sammen de øvrige stedene i kommunen med kommunesenteret, samt videre til Hammerfest. Nærmeste by er Alta som ligger 125 km fra tettstedet. Postnummret er 9550.

Som de aller fleste stedene i Finnmark ble også Øksfjord brent under den 2. verdenskrig, 1940-45. Øksfjord var tidligere kjent for sildoljefabrikk som ble nedlagt på 80-tallet. Stedet har i dag en moderne fôrfabrikk og en rekke fiskeoppdrettsanlegg. I tillegg produseres mye av isoporkassene som brukes av laksenæringen i Vest-Finnmark og Nord-Troms på fabrikkanlegget på tettstedet. Det er en rekke fine fiskevann og turmuligheter i området.

 

MER INFORMASJON OM ØKSFJORD:

 * Bedrifter
 * Lag og foreninger
 * Bilder
 * Mat og drikke
 * Overnatting
 * Opplevelser
 * Butikker
 * Eksterne nettsider
 
 

 

 Logg inn
Natur & kultur  
Mat & drikke  
Overnatting  
Opplevelser  
Butikker  
STEDENE
Øksfjordbotn 
Øksfjord 
Nuvsvåg 
Bergsfjord 
Sør-Tverrfjord 
Sandland 
Loppa øy 
De andre stedene