Start
Om Loppa
Reise i Loppa
Næringsliv
Lag/foreninger
Bilder
Lenker
 

OM LOPPA KOMMUNE

Loppa kommune ligger ytterst i havgapet i Finnmark og grenser i sør til Troms fylke. Kommunen har litt over 1000 innbyggere hvorav halvparten bor i kommunesenteret Øksfjord, de resterende bor i mindre samfunn rundt Lopphavet.
 
Loppa byr på flotte naturopplevelser og muligheter til allsidige friluftsaktiviteter så vel som sommerstid under stekende midnattsol og vinterstid med stormfulle dager. Her er gjestfrihet og varme!
 
Loppa har daglige avganger med Hurtigruten nord-/sørgående hele året, samt daglige hurtigbåter t/r Hammerfest. Til Alta er det 12 mil med buss/bil som har daglige flyavganger.
 
Hurtigruta ankommer Øksfjord daglig. Nordgående til Hammerfest kl. 15:45 og sørgående til Tromsø via Skjervøy kl. 02.15. Hurtigrutens hjemmeside http://www.hurtigruten.no/ gir deg informasjon om båtanløp og ledig kapasitet.
 
Bussforbindelse. Det er flere daglige fergeavganger til Tverrfjord og buss fra Tverrfjord til Nuvsvåg. Det er bussforbindelse til Alta fra Øksfjord 5 dager i uken.
 
Hurtigbåt. Hurtigbåten går tur-retur Hammerfest 5 dager i uken via bl.a. Hasvik på Sørøya og Altafjorden. I tillegg forbinder båten kommunen sammen med så og si daglige avganger.
 
Ferge. Det er fergeforbindelse mellom Øksfjord og Tverrfjord t/r 4 ganger pr. dag (kun 3 om sommeren når skolen er slutt). Det er også fergeforbindelse med Vestre Loppa med stedene Bergsfjord og Sør-Tverrfjord. Sør-Tverrfjord og Sandland har vegforbindelse. For buss, ferge og hurtigbåtruter se nettsidene til Veolia.
 
 

 

 Logg inn
Natur & kultur  
Mat & drikke  
Overnatting  
Opplevelser  
Butikker  
STEDENE
Øksfjordbotn 
Øksfjord 
Nuvsvåg 
Bergsfjord 
Sør-Tverrfjord 
Sandland 
Loppa øy 
De andre stedene